Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Striving to be awesome – Workshop om ideudvikling

”Nu skal vi lige brainstorme lidt, og så får vi nok 5 supergode ideér inden frokost. Sæt i gang!” Hvem har ikke oplevet, at en brainstormsession er endt med at være vejen, der ingen steder førte hen, og ideerne kun brillerede ved deres blotte fravær? Læs her, hvordan vi i Compell fik en øjenåbner og lærte meget mere om, hvad organiseret kreativitet vil sige. Kig nærmere på en Google Analytics opsætning, som kan rykke din rapportering til det næste niveau.

Ud af maskinrummet for at få nye perspektiver

Hos Compell vil vi altid gerne være bedre og skarpere inden for vores felt. Men for at være det, skal man ikke være bange for at flytte sig – dygtiggørelsen opnås ikke igennem stilstand.
Et område, vi altid ønsker at blive endnu bedre inden for, er ideudvikling. Vi trådte derfor ud af maskinrummet for en eftermiddag for at samledes om at deltage i en workshop omkring idegenerering. Idegenerering var denne dag sat i kontekst til linkbuilding, og vi blev mødt af en veloplagt konsulent, Theodor Klostergaard, som igennem nærværende formidling formåede at åbne vores øjne og give os konkrete redskaber til at forbedre vores idegenereringsproces.

Glem alt om “plejer”

Theodor lagde ud med, igennem praktiske øvelser, at synliggøre overfor os, hvordan vi ”plejer” at gribe en brainstormingproces an. Dernæst gik han over til at identificere og sætte ord på præcis, hvor vi havde brug for redskaber, der kunne gøre os skarpere.
Gennem samarbejdsøvelser, associationsmetoder og gruppearbejde, fik vi øjnene op for, hvordan vores ’plejer-tilgang’ begrænsede os, og vi oplevede under Theodors workshop at få skabt langt bedre resultater end ved en almindelig brainstorming.  De konkrete ideér tog hurtigere form og dukkede nemmere op til overfladen.

En af de øvelser, der for alvor fik gang i de kreative pumper, foregik ved, at vi alle fik udleveret billeder af et kendt menneske. På baggrund af det kendte menneskes typiske tilgang til livet skulle vi løse en opgave. Vi skulle f.eks. tage udgangspunkt i, hvordan Einstein eller Gandhi ville gå til den problemstilling, vi selv sad overfor.
Ved at bruge empati og anvende personens karaktertræk, var det pludseligt muligt at se nye vinker på en problemløsningsproces, som man normalvis ikke ville nå frem til – et påtaget mindset kan ændre ens egen tankebaner.

 En struktureret tilgang øger kreativiteten

Under workshoppen blev vi klogere på, hvordan man med en struktureret tilgang kan opnå øget kreativitet. For mange af os var det et paradoks, men efter at have afprøvet metoderne selv i praksis, blev paradokset udvisket.

Vi havde en dag med et væld af indtryk, aha-oplevelser, svære udfordringer, grin og i sidste ende en langt bedre forståelse for vores ideudviklingsproces internt.
Men som med alt andet er det en evne, som man skal øve sig på. Vi blev ikke verdensmestre til idegenering i løbet af de par timer, workshoppen varede, men vi blev klogere og vigtigst af alt – vi fik konkrete redskaber til at blive bedre.
Awesomeness, som er vores fælles udtryk for altid at stræbe efter at blive bedre, kommer ikke af sig selv. Det kræver blandt andet selvindsigt og udvikling – her var indspark på begge fronter.
Vi benyttede os af konsulent Theodor Klostergaard fra Idebanden til vores workshop. Skulle andre have fået blod på tanden, så se: www.idebanden.dk

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: