Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

4 WordPress-fejl du skal undgå!

Bjarke_2022
Bjarke Bekhøj
Direktør & Partner

Der er et væld af ting du skal undgå, når du sætter en WordPress side op eller vedligeholder en – jeg vil herunder liste 4 af de oftest sete fejl samt nogle simple løsninger på disse.

 

Man glemmer at bruge permanente linksJeg oplevet ofte at folk stadig kører med ”gammeldags” URL’er i stedet for de pænere og mere SEO-venlige, som I WordPress kaldes ”Permanente links”.

Lyder det ubekendt for dig, har du sikkert set følgende URL før, hvis du har leget med en WordPress side:
www.eksempel.dk/?p=14

Denne URL-struktur er sat som standard i WordPress og er hverken særlig køn, sigende eller SEO-venlig.
For at sætte permanente links op, skal du gå ind i ”Indstillinger” og herefter vælge ”Permanente links”.

Her har du en række muligheder – jeg anbefaler at du tager den, der hedder ”Navn på indlæg”. Denne giver langt bedre mening for både besøgende og søgemaskiner.

 

Man installerer for mange pluginsDer findes over 30.000 plugins til WordPress og man kan nemt falde I fælden, hvor man installerer en masse forskellige plugins i den tro, at jo flere plugins du har desto bedre.

Man skal dog huske at vurdere, hvilke plugins man har brug for. Og sørg for kun at installere de moduler, du absolut ikke kan undvære.

Risikoen ved at installere et utal af forskellige plugins er, at der kan opstå problemer ved opdateringer – du kan risikere at visse plugins ikke kan arbejde sammen lige pludselig, hvilket kan resultere i at din side går ned.

Der er også en sikkerhedsrisiko forbundet med installation af plugins. Det er ikke alle, der er lige stærke ift. sikkerheden og ikke alle bliver opdateret lige hyppigt. Det kan dermed give en nemmere adgang til dit site for eventuelle hackere.

Så sørg for kun at installere højst nødvendige plugins og tjek anmeldelser samt seneste opdateringsdato på de plugins du installerer.

 

Man glemmer at holde WordPress opdateretAt opdatere WordPress er naturligvis alfa og omega.

En uopdateret WordPress installation er en sand legeplads for hackere, der dermed har nem adgang til at køre din side ned og/eller misbruge den til at udsende spam f.eks.

Du kan dog risikere at løbe ind i problemer når du opdaterer WordPress. Der kan være plugins eller temaer, som ikke er kompatible med den nye version, det er derfor altid en god huskeregel at tage en backup af alt inden du starter opdateringen.

 

Man bruger et svagt passwordEn af de hyppigste måder, hvorpå folk tiltvinger sig adgang til en WordPress side, er stadig ved at gætte sig frem til passwordet.

Før i tiden var det påkrævet at admin-kontoen på WordPress havde brugernavnet ”admin”. Det er det heldigvis ikke mere, så sørg for at bruge et alternativ hertil – og brug gerne en password generator til at sikre at du får en stærk adgangskode.

Du kan eksempelvis bruge følgende hjemmeside til at skabe et stærkt password:
http://passwordsgenerator.net/

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: