Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Forbedr SEO med WordPress plugin Yoast

Forbedr SEO med WordPress plugin Yoast

Søgemaskineoptimering (SEO) går kort og godt ud på, at man gør sin blog bedre overfor søgemaskiner som Google, for herved at tiltrække flere besøgende fra søgemaskinerne.
Har du som blogger et ønske om at tiltrække flere besøgende til din blog, så kan SEO være en mulighed – med en stor, fed streg under mulighed. SEO må aldrig erstatte f.eks. godt indhold, sociale medier, interaktion med blogosfæren etc.
Vi har testet flere forskellige plugins til WordPress, og har nu udvalgt et af de bedste på markedet lige nu, som for den almindelige blogger, vil give gode resultater. Læs herunder hvordan du kan få flere læsere ved at benytte Yoast.

Simpel guide til brugen af Yoast

Efter installationen af Yoast på din WordPress blog (Plugins -> tilføj plugins) vil du i hvert af dine indlæg blive mødt af følgende billede:
Ved at udfylde felterne med de rigtige oplysninger, udsender du signaler overfor søgemaskinerne, som kan forbedre dine placeringer og, på sigt, skabe mere trafik til din blog.
Felterne og deres betydning:

  • Snippet Preview: Fremviser hvorledes dit indlæg vil blive fremvist igennem søgemaskinerne.
  • Focus Keyword: Et ord eller en sætning, som blogindlægget omhandler, og herved hvad du ønsker at indhente trafik fra, via søgemaskinerne. Her kan det være en fordel at tænke over hvad folk skriver af søgetermer, når de ønsker at læse lige netop din tekst.
  • SEO Title: Den titel som er fremvist i søgemaskinen (I billedet fremvist med blå) samt vist i din topfane i din browser.
  • Meta Description: Den beskrivelse, som du ser øverst på billedet med grå tekst. Teksten fremvises af søgemaskinen, hvis denne er repræsentativ for selve indlægget. For nybegyndere vil det ofte være nok, at lade Google bestemme denne, og dermed efterlade feltet tomt.

Praktisk anvendelse

Start med at udfylde alle oplysninger som tidligere gennemgået:Udfyld alle oplysningerne gennemgået tidligere, hvilket giver dig mulighed for at få Yoast til at analysere selve indlægget ift. dets SEO performance. Dette gøres ved at vælge ”SEO: Check”, hvilket giver dig følgende oplysninger, som kan variere fra indlæg til indlæg:
Som det fremgår af billedet, så fremviser Yoast de punkter som er optimale i indlægget med grønt, problempunkterne fremvises med farverne gul, orange og rød (rød værende den mest uoptimale situation).
Dette betyder at du efterfølgende kan skabe mindre rettelser i indlægget, indenfor rammer som passer din blog og dermed forbedre indlægget overfor søgemaskiner som Google. Rettelser kan f.eks. være, at have fokusordet repræsenteret i din URL samt overskift, at benytte udgående links, få repræsenteret fokusord i første del af teksten, navngivet dine billeder, have letlæselig tekst og meget andet.

Resultaterne?

Resultaterne taler ofte for sig selv.  F.eks. viser billedet herunder en blog som efter installation af Yoast og benyttelse af værktøjet på tidligere indlæg, oplevede en permanent trafikstigning.
Har du erfaringer med Yoast, eller er der andre plugins du foretrækker, så skriv en kommentar herunder.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: