Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Hvad skal et like koste?

Tiden hvor det er “forbudt” at købe likes er for længst forbi. Det er stadig en rigtig dårlig idé at købe falske likes, men Facebooks egne annoncer er en af de bedste og billigste måder at skaffe nye, gode likes. Men hvor meget koster de så?

Hvad betaler andre for likes?

Den mest effektive annoncetype til at skaffe likes er de smukt navngivne Sponsored Page Like Stories. Det er en ganske simpel annonce, hvor venner af dine nuværende likers får besked i deres news feed om, at deres ven godt kan lide din side.

Denne indirekte anbefaling gør modtageren meget mere modtagelig over for din annonce, og folk har det med at gøre, som deres venner gør. Faktisk er annoncerne hele 13,7 gange så effektive som annoncer, der ikke har en social komponent, ifølge en rapport fra Salesforce.
Rapporten fortæller også, at der på verdensplan i gennemsnit betales $0,80 per like via denne annoncetype.

I Danmark er annoncer dyre, men effektive

Den gennemsnitlige pris per like må dog forventes at være højere i Danmark. Ifølge Salesforce er prisen per 1.000 visninger på tværs af alle annoncetyper omkring 2,5 gange dyrere end det globale gennemsnit – kun overgået af Sverige.

Det betyder ikke, at prisen per like bare kan ganges med samme faktor, men det indikerer, at prisen gennemsnitligt vil være højere.

Den gode nyhed er, at klikraten i Danmark er ca. 1,5 gang højere end det globale gennemsnit, så der ikke er brug for helt så mange visninger.

Har du brug for hjælp til annoncering, kan du række ud til et online markedsføringsbureau.

Prisen afgøres af mange faktorer

Det er desværre ikke så simpelt, at vi bare kan sige generelt, at et like skal koste under X, ellers er det for dyrt. De benchmarks beskrevet ovenfor kan blot give en idé om, om du får dine likes til en nogenlunde fornuftig pris.

Prisen afhænger bl.a. branche, brand, målgruppe, hvor hurtigt de skal rekrutteres, og hvordan annnoncerne er sat op. En fornuftig pris kan derfor være alt fra under 1 kr. til 10-15 kr., alt efter hvem du er, hvad dine mål er, og hvor hurtigt de skal nås. I de langt de fleste tilfælde vil 10+ kr. dog være alt for dyrt.

Hvis du vil være sikker på, at du får dine likes til en fornuftig pris, er vi som altid klar til at hjælpe.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: