Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Cloud Computing – en lyserød sky?

Du har nok hørt om det en gang eller to, men har du også en klar fornemmelse af, hvad fordele og ulemper egentligt er ved Cloud Computing? Her får du et hurtigt overblik over skyen.

Befri mig fra min computer!

Det kan meget hurtigt gå hen at blive lidt ”luftigt”, når snakken falder på skyen, hvilket skyldes, at begrebet Cloud Computing ikke er veldefineret endnu. Tanken bag Cloud Computing og de services og ydelser, der er opstået i kølvandet på denne, er dog den samme. Cloud Computing er baseret på en ’on demand’- tilgang til de funktioner, der tidligere har været bundet til den enkelte computer eller det enkelte eksterne harddrive.

Fordelene er mange

Fordelene ved Cloud Computing er muligheden for at lagre, dele og hente data og programmer, der kan udføre forskellige opgaver og løse et eller flere problemer for en bruger, der ikke længere er afhængig af sin computer for at kunne tilgå delte data.

Et eksempel på en Cloud Computing er SaaS (Software as a Service), der tilbyder ydelser der ligger tilgængelige online og som derfor kan tilgås fra enhver enhed med adgang til internettet, når blot man har en profil eller et abonnement.
Du bruger med stor sandsynlighed allerede en tjeneste, der kan betegnes som en SaaS. For eksempel er Dropbox en SaaS, der gør det muligt at gemme og dele filer på tværs af computere og mobile enheder uafhængigt af den enkelte computer.
Cloud Computing gør det nemt for dig at gøre brug af et væld af forskellige services og at dele dem og deres indhold med andre, fordi det hele ligger tilgængeligt online. Noget er ganske gratis, andet koster kroner, men fælles for ydelserne er, at de sigter mod at give dig den ultimative fleksibilitet i forhold til hvor og hvornår, du opdaterer og bruger dine delte data.

Er der overhovedet nogen ulemper?

Ulempen ved at hoppe på skyen er omvendt, at du bliver afhængig af de udbydere, du køber en service af. Det er ofte dem, der ejer de data, du deler, og du gør klogt i at undersøge, hvilke rettigheder de har, når det for eksempel kommer til at bruge dine billeder i reklamesammenhæng e.l. Desuden skal du vide, hvad der sker med din data i det tilfælde, at virksomheden skifter form eller lukker ned.
Alfa og omega i denne nye tilgang til datalagring og -brug er dermed, at den enkelte udbyder kan stå garant for en tilgængelig, stabil og velfungerende ydelse, der sikrer brugernes data mod misbrug. Har du fat i en god udbyder, er der ingen grund til at holde sig tilbage, når det kommer til skyens mange muligheder.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: