Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Kan Facebook video overtage TV-reklamens plads?

Har du lagt mærke til den heftige stigning i antallet af videoopslag i dit news feed på Facebook? At uploade og dele videoer på Facebook er efter sigende ’det nye sort’, og det er der en rigtig god grund til.
Ikke fordi der er noget nyt i det at optage og dele en video, men virksomheder såvel som almindelige Facebookbrugere har for alvor fået øjnene op for fordelene ved at promovere sig selv eller sin virksomhed i en video. I dag deles måles der i gennemsnit 1 milliard videoafspilninger på Facebook, og tendensen er stigende.

Video er storytelling

Det er ganske enkelt mere spændende og involverende at se en video, hvad enten den er uploadet af din nabo, din søster eller en virksomhed du følger på de sociale medier. En video taler til flere sanser end fx en tekst eller et billede og er derfor et fantastisk medie til involverende storytelling.
Det, kombineret med Facebooks nye funktion, der automatisk afspiller videoer, når du scroller forbi dem i dit newsfeed, gør det nemmere for brugeren at opdage nyt indhold.

Jeg har en virksomhed. Skal jeg bruge Facebook videoer i min markedsføring?

Mange virksomheder er allerede begyndt at snuse til fordelene ved videoopslag, og vi spår at Facebook videoer i mange tilfælde kan komme til at tage TV-reklamernes plads.
Omkostningerne for en Facebook videoannonce er nærmest ubetydelige ift. hvad du giver for en TV-reklame. Dertil kommer segmenteringsmulighederne, der gør at du kan målrette dine videoer til et specifikt publikum og kun betale for at dele dit budskab med dine udvalgte, relevante modtagere.
Men vent, der er mere! Størstedelen af alle danskere har en mobil, som de kun sjældent lader ude af syne. Folk tjekker mobilen oftere mere end 100 gange i døgnet og mere end 65 % af alle Facebook videoopslag ses via mobile. Faktisk er der stor sandsynlighed for, at de vil støde på din Facebook video mens de ignorerer reklameblokken i TV…

Hønen og ægget

Hvad er det egentlig, der gør, at videoer er blevet så populære på Facebook? Facebook arbejder som bekendt ud fra en række algoritmer, der bl.a. skal sørge for at fremhæve godt content i dit news feed. Dvs. opslag, billeder, videoer etc., som andre brugere har interageret med.
Algoritmerne opfanger hvad brugerne på Facebook kan lide og fremhæver det så for de øvrige brugere. Men kan brugerne lide videoopslag fordi… tja, bare fordi, eller skyldes det netop at Facebook er begyndt at favorisere denne type opslag?
Uanset hvor trenden er startet, er en ting sikkert: Det er en spændende tendens, som vi her hos Compell ser frem til at følge med i.

Har du brug for hjælp til at udarbejde en strategi for din markedsføring på de sociale medier, er du mere end velkommen til at kontakte os på 71 99 75 15 eller info@compell.dk.71 71 99 75 1599 75 15 71 99 75 15

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: