Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Lav nemt din egen infograph

Henrik
Henrik Christiansen
Partner

Du har sikkert selv set info-grafik før. Det er meget populært nu, fordi det præsentere ellers halvkedelige fakta på en visuelt indbydende måde.

Som Facebook Bureau vil vi gå dybere ned i dette, så du kan komme i gang med infografik. Vi ved at billeder bliver delt oftere end ren tekst. To websites, Easel.ly og Venngage, har gjort det nemt for dig at lave dine egne infographs. Du skal bare plotte din information ind i en række skabeloner, så sørger siderne for at stille det pænt op. Easel.ly er umiddelbart den letteste, og kræver ikke at du har en statistik at visualisere. Venngage derimod kan være lidt udfordrende, men er god til netop statistik.
 

Easel.ly

Nemmere bliver det næsten ikke. Det bliver flot, men har selvfølgeligt sine begrænsninger i forhold til tilpasning. Alt er fungere efter et træk og slip-princip, hvor man kan skalere de enkelte elementer, og placere dem i lag ift. hinanden.

Her har jeg valgt et af de prædeifnerede temaer, som det er nemt at redigere. Klik på det der skal ændres, så får du en menu med mulighed for at skalere, slette osv.
 
Skabelonerne fungere mest som inspiration. I virkeligheden er det bedre, hvis du laver din helt egen infograph. Du kan bruge de eksistrende baggrunde og ikoner, men det er også muligt at uploade ens egne.
 
Ovenstående infograph er ikke pæn, men det kan lade sig gøre, at lave den på omkring 10 minutter. Når du er færdig, kan du enten gemme din infograf eller downloade den. Husk at gemme dit værk først, herefter kan du downloade den som pdf-fil eller som jpg-fil. De menuer findes lige under adresselinjen i browseren.

Venngage.

Har du et excell-ark, som du gerne vil have gjort visuelt – og dermed mere interessant for menigmand – er Venngage en oplagt mulighed. I den gratis udgave, kan du have fem diagrammer, men der er selvfølgelig mulighed for at opgardere.
 
Den gratis version har fire-fem skabeloner du kan bruge. Det er i virkeligheden nok til de fleste.
 
Når du går i gang med at lave din infograph, bliver du præsenteret for denne menu.
Charts er måder at få præsenteret ens tal på, her kan man uploade et excell-ark, hvis man har det. Icons er ikoner, som frit kan placeres over alt. Text, image og background siger sig selv. Det interessante er pictograms.
  
Når man trækker et pictogram ind på ens infograf, bruger man den oftest til at vise, en x ud af y graf. I denne graf har jeg tre rækker med fem kolonner. Man ændrer på ens element ved at dobbeltklikke på det. Slutteligt har jeg valgt at farve 8 af ikonerne med rødt, mens resten er den originale blå.
I Charts går man ind og ændre på værdier øverst i data-setting.

Denne menu kommer yderst til højre, når man dobbeltklikker på ens element. Her har jeg fat i et cirkeldiagram, hvor man kan se at Firefox udgør 45% og er sat til at have en blå farve.
 
Det er sådan set bare komme igang med at få lavet infograf. Men det kan være en øvelse at få dem til at se godt ud, få en anden til at give dig kritik inden ud udgiver det – alternativt kan du spørge dine fans på facebook, hvad de gerne vil have forbedret.
God fornøjelse!
/Beruf
 
 
 

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: