Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Linkbuilding med kvalitet og autoritet

Linkbuilding med kvalitet og autoritet
Henrik Christiansen
Partner

Forbedr din hjemmesides SEO ved at få gode links!

I denne artikel vil du lære om kvaliteten af links i forbindelse med søgemaskineoptimering (SEO). Vi går hos Become dybere ned i, hvad du selv kan gøre for at sikre links af god kvalitet.

SEO er fortsat vigtigt i mange virksomheders markedsføringsstrategi. Linkbuilding og SEO er ofte forbundet, og links bør tilskrives stor vigtighed for succesfuld SEO. Links kan i mange tilfælde være den ekstra km., der skal løbes for, at en hjemmeside rangerer hensigtsmæssigt på Google. 

Men hvad hvis jeg allerede har benyttet mig af linkbuilding, og ikke har opnået rangering af betydning?Det ønsker vi at oplyse dig om her hos Become. Så spænd sikkerhedsselen eller tag cykelhjelmen på, fordi du er på vej ned ad bakke. 

Læs om vores SEO løsninger og tøv ikke med at kontakte os. Vi vil besvare dine spørgsmål efter bedste evne og snakken er 100 % uforpligtende.

Vores kampagnespecialist Michael Cortzen forklarer i denne video, hvorfor det vigtigt at fokusere på sine links og kvalitet i linkbuilding.Hvordan fungerer det med links og kvalitet i linkbuilding?

En naturlig linkprofil skabes igennem godt indhold, hvorved de indgående links kommer af god omtale. Disse links kommer gerne fra sider med en høj autoritet, hvilket giver god SEO-værdi til din hjemmeside.

Der er stor forskel på, hvordan Google ser på og kalkulerer værdien af forskellige links som en hjemmeside modtager. Hvis din hjemmeside har fået foretaget en SEO-indsats, og resultaterne i SERP’en har været umærkelige, så kan det skyldes flere variable. Her spiller kvaliteten af de enkelte links en væsentlig rolle.

Hos Become anbefaler vi altid, at du har implementeret det gratis værktøj Google Search Console (GSC) på din hjemmeside. Her kan du se alle de backlinks du modtager fra andre hjemmesider. Samtidig giver det også muligheden for, at du kan følge med i diverse søgestatistikker og kliks til din hjemmeside.

I GSC er der en funktion, hvor du kan finde frem til din hjemmesides forskellige backlinks. Denne funktion hedder “links”, og giver dig mulighed for at få en rapport over, hvilke links din hjemmeside får ind. Du har muligheden for at finde frem til de nøjagtige URL’er, hvorfra du modtager de enkelte backlinks.
 
Hvorvidt en hjemmeside har mange eller få backlinks varierer meget, men det gør sig gældende for alle hjemmesider, at det er værd at holde øje med udviklingen i GSC. Det er aldrig til at sige, hvornår man får et nyt link. Nødvendigt er det dog at sikre, at linket ikke giver negativ kvalitet til hjemmesiden som forringer rangering, og således er et spam link.

Hvordan vurderer jeg spam links?

Et spam link, som giver negativ kvalitet til hjemmesiden, er i bund og grund noget man ikke ønsker eller har bedt om. De kommer gerne fra et større spam-netværk, og kan i værste tilfælde være bestilt af konkurrenter for at påvirke rangering negativt.

Det er derfor essentielt som hjemmeside-ejer at undersøge de indgående links i GSC. Her er en checkliste, som kan gøre arbejdet lettere.

  • Hvilken ankertekst linkes der på? Ofte kan man modtage spam links med ankertekster, som ikke vedrører ens hjemmeside. Der skal eksempelvis links på højtalere selvom man ikke fører produktet i sin tøjforretning.

  • Hvilket sprog er ankerteksten lavet i? Det ses ofte at spam links kommer fra netværk med et andet sprog end siden de linker til. Links fra Kina og Rusland er særligt iøjnefaldende, men spam links kan sagtens også komme fra eksempelvis Danmark.

  • Hvordan er de indgående links opnået? Hvis dine links er opnået gennem køb hos linkbuilding-bureauer, så kan de være risikable. Mange af disse links er lavet ved brug af SEO-tekster og kan give en manuel bandlysning fra Google.

Hvilke andre værktøjer kan jeg bruge i forhold til at sikre god kvalitet links på min hjemmeside?

Hos Become kan vi udover GSC også anbefale Moz. Via værktøjet Moz, er det muligt at finde frem til en konkret spam-score, hvorved der kan tages en beslutning. 

Brug derfor dette værktøj til at give dig et overblik over situationen og sortér de positive links fra de negative links. Herfra kan der laves en disawov-liste til GSC.

Der vil i det følgende fremgå et billede, hvor du kan se, hvordan vi hos Become har lavet en disawov-liste. I dette tilfælde var der 68 links. Denne liste indsendes via GSC og fortæller Google, hvilke links vi ikke ønsker at kendes ved:

Hos Become arbejder vi gennemsigtigt med SEO, og vores medarbejdere er specialiseret inden for hver deres område. Vi kan således levere et effektivt kvalitetsprodukt som gør det positive udfald for jeres markedsføring.

 

Vil du vide mere om SEO?

Så læs vores blogindlæg om “SOMMERFERIE? TID TIL AT SEO OPTIMERE!“. Her kan du også finde vores SEO ordbog.

Det er smart at bruge en contentmap og en SEO tjekliste til at organisere dit arbejde

Du kan downloade vores contentmap og SEO tjekliste ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev ⬇️

Tilmeld nyhedsbrev (Intern)

Kompetente SEO-specialister i Become

Som specialister inden for feltet digital marketing er vi exceptionelle til vores fag. Vi elsker samtidig at dele ud af vores erfaring. Derfor håber vi, at ovenstående har været interessant og lærerigt. Hvis du sidder inde med den mindste tvivl om, hvorvidt du bør gå i gang med SEO og kvalitetsvurdering af links, så er du velkommen til at kontakte os. Læs om vores SEO løsninger her.

Vi besvarer dine spørgsmål efter bedste evne, og vi garanterer, at du får værdi af høj kvalitet for pengene. En af de største fordele ved at vælge os er klart vores mangeårige erfaring på området. Værdifuld erfaring som du ikke kan købe for penge, men kun kan opnå gennem tusinde og atter tusinde af timers studering og hands on-arbejde.

Ønsker du Become som din fremtidige samarbejdspartner, så kontakt os i dag. Snakken er 100% uforpligtende. Vi ser frem til at høre fra dig.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: