Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Tanker til weekenden – er du efficient eller effective?

Er du efficient eller effective?

Spørgsmålet giver måske ikke umiddelbart mening for dig, og begreberne kommer da heller ikke fra hverdagssproget, men fra den økonomiske begrebsverden, hvor man har for vane at skelne mellem de to måder at få skabt resultater på. Begreberne er svære at oversætte til dansk, så jeg har valgt at holde mig til de engelske termer. Det kan lyde lidt højtsvævende alt sammen, men det er faktisk en rigtig værdifuld skelnen, derfor kommer her et hurtigt indspark omkring forskellen på efficiency og effectiveness.
Det måske bedste Google Ads bureau står klar til at hjælpe dig.

What’s the difference anyways?

[list style=”list1 color=”gary”]
Efficiency – handler om at gøre tingene på den rigtige måde, det vil sige at have indstuderet en effektiv metode til at udføre bestemte opgaver på.
Effectiveness – handler i bund og grund om at gøre de rigtige ting, det vil sige de ting, du er bedst til, som virkelig rykker din forretning og skaber mærkbare resultater
Ofte kommer vi til at sætte lighedstegn mellem det at arbejde hårdt og det at skabe resultater, men der er en vigtig pointe i at give plads til efficiency. Tankerne omkring efficiency fungerer nemlig som den vagthund, der skal sikre, at vi ikke bliver så effektive, at vi ikke opdager, at vi slet ikke producerer de resultater, virksomheden har brug for.

Det her viser i virkeligheden tilbage til et tidligere indlæg i tanker til weekenden, som tog pareto-princippet op til overvejelse. Her legede jeg med ideen om, at 20 % af ugens arbejdsindsats skabte 80 % af ugens resultater. De aktiviteter, man foretager, når man i løbets af 7,5 time (20% af en arbejdsuge) skaber 80% resultater, de er virkeligt efficiente aktiviteter. Ved at tænke over hvornår du er efficient, kan du kanalisere din arbejdsindsats derhen, hvor den virkeligt batter.
Lidt at meditere over til den nærliggende weekend.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: