Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Webshop med WordPress og Woocommerce

I vores arbejde med WordPress, støder vi ofte på kunder, som ønsker en webshop. Nogle gange er der specifikke integrationer med kassesystemer og regnskabsprogrammer, men ofte drejer det sig om kunder, der vil lave deres første webshop.

Her bliver WordPress tit overset, fordi mange ikke ved, at det også kan bruges til en webshop. Det kræver bare plugin’et (en gratis udvidelse), Woocommerce. Woocommerce er det største og basalt set eneste reelle valg, hvis man vil have en WordPress webshop. Der er en dansk oversættelse og en del integrationsmuligheder, så man ikke skal opfinde den dybe tallerken for at bruge det.

https://www.youtube.com/watch?v=1KahlicghaE


Hvorfor vælge Woocommerce?

Nu er det ikke fordi Woocommerce ALTID er det bedste valg. Det kommer an på en masse ting, som f.eks:

 • Skal du online i dag?
 • Kender du i forvejen et andet system?
 • Vil du hellere have højere løbende omkostninger og lavere startomkostninger?
 • Har du brug for specifik funktionalitet?

Der er mange andre webshopsystemer at vælge imellem, som Shopify, Magento og Prestashop, bare for at nævne nogle få.

Der er dog mange gode grunde til at vælge Woocommerce, fremfor andre systemer. Her er nogle af dem:

 • Færre faste udgifter
 • Nemt at bruge
 • Det er open source
 • Fungerer også som almindelig hjemmeside
 • Mange udvidelser

Dette er bare nogle af fordelene.

Webshop med skræddersyet design eller skabelon

Når valget er faldet på Woocommerce, skal du finde ud af om du vil have et skræddersyet design, eller bruge en skabelon.

Her i Beruf laver vi begge dele og prisen afhænger selvfølgelig af valget.

Et skræddersyet design kræver nogle flere indledende møder, for at kortlægge behov og ønsker til design, købsflow og anden funktionalitet, som f.eks. nyhedsbrev. Det tager tid og energi, men er nødvendigt. I sidste ende får du en unik webshop, der passer til dit marked og målgruppe. Det er især eksisterende webshops, eller kunder, der allerede har en online tilstedeværelse, der vælger denne løsning.

Alternativet til den skræddersyet webshop, er en løsning baseret på en skabelon. Der findes masser af fine eksempler, hvilket både holder prisen og udviklingstiden nede. Her kan du se nogle af Woothemes’ egne designs til deres webshop.

Ulempen er selvfølgelig, at du ikke får en unik løsning og måske skal gå på kompromis med noget funktionalitet, eller design, du gerne ville have haft.

Skabelonsløsningen er et godt valg, hvis du er nystartet. Det kan være en fordel at komme i gang med salget og få noget erfaring, inden man får lavet et unikt design.

Hvis du vælger en skabelon og senere vil have et unikt design, er det også muligt. WordPress og Woocommerce fungerer stadig, så du skal ikke have en helt ny løsning. Man kan hovedsagligt klare sig med designændringer og eventuelle nye funktionaliteter.

Integrationsmuligheder

Det er sjældent, at man kan klare sig med en Woocommce webshop, uden nogen form for integration. Om ikke andet vil de fleste danske webshops gerne kunne tage Dankort og andre kreditkort, i stedet for udelukkende at bruge kontooverførsel og Paypal, hvilket er et par af standardvalgene i Woocommerce.

Andre betalingsmuligheder

For at kunne modtage betalingskort, skal der bruges en betalingsgateway, som integreres gennem et plugin.

 • Epay.dk – det er typisk vores valg, hvis man skal kunne tage Dankort og ikke kun Visa. Udover Epay, skal der også laves en aftale med Nets.
 • Braintree – gratis op til 300.000 kr i omsætning (i 2015). Håndterer de fleste kreditkort, men ikke Dankort.
 • Stripe – ingen faste udgifter, men har heller ikke Dankort.

Pakkelabels.dk

For at lette arbejdet med forsendelser, kan man integrere med Pakkelabels.dk. Integrationen gør, at alle ordrer sendes direkte videre fra webshoppen til pakkelabels.dk, så man let kan købe og printe pakkelabels gennem GLS og PostDanmark. Endda til lavere priser, end man kan få direkte hos pakkefirmaerne. Det er en gratis service, hvilket heller ikke er dårligt 🙂

Integration med pick-up points

Ofte tilbyder webshops kun forskellige forsendelsesmuligheder. Hvis de har en fysisk butik, er der måske afhentning, men med Webshipr.dk er der mulighed at gøre det muligt for kunder, at hente varer lokalt via såkaldte pick-up points.

Udvid din eksisterende WordPress hjemmeside med webshop

Der kommer hele tiden nye integrationsmuligheder med Woocommerce, som gør det nemmere og billigere at få en webshop. Hvis du allerede har en WordPress hjemmeside og overvejer, at sælge online, er det oplagt at udvide din eksisterende hjemmeside med en webshop.

Hvis du gerne vil vide mere om mulighederne, er du velkommen til at skrive til mig (Henrik) på hc@become.dk, eller ringe direkte på 26 70 36 94.

Du kan også læse mere om hvad vi kan hjælpe med her.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: