Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

4 hurtige fra Niels Ralund: Sådan har FDIH opnået succes med simpel videomarkedsføring

Bjarke_2022
Bjarke Bekhøj
Direktør & Partner

Mini-interview med Niels Ralund, direktør for FDIH.


2015 var året, hvor Niels Ralund blev direktør i FDIH.


Det var også året, hvor video for alvor blev et af de førende medier inden for online markedsføring.

Derfor var Niels Ralund heller ikke i tvivl om, at han ville forsøge sig med video som led i markedsføringen af FDIH. Så det gjorde han – med stor succes. Og det til trods for at han som udgangspunkt hverken havde erfaring med videoproduktion eller adgang til professionelt videoudstyr.

Videoerne er ikke perfekte, og flere af dem viser blot Niels Ralund ved siden af en tavle eller en skærm – men de virker!

Vi har fået fornøjelsen af at stille Niels et par spørgsmål vedrørende hans erfaringer med videomarkedsføring samt dele hans bedste råd til, hvordan man selv kommer i gang.

Har du brug for et professionelt Facebook bureau?

Hvorfor bruger du video fremfor tekst?”Vi bruger ofte video, hvis vi vil sætte flere ord på en sag. Det er nemmere for mig at servere det for modtagerne, hvis jeg kan forklare det kort og præcist på en video. Jeg kan nå at sige meget mere på en let forståelig og fordøjelig måde, end hvis det skal skrives ind i en artikel – og vi kan bruge billeder og grafikker til at vise noget, mens jeg taler. Vi forsøger at holde videoerne på under to minutter, da det er svært at holde på folk i længere tid. Dog er der enkelte tilfælde, hvor vi bruger længere tid. Det kommer an på sagen.”

Hvor meget tid bruger I på udstyr og oplæring?”Vi hoppede faktisk bare ud i det. Vi begyndte helt simpelt med en iPhone, og så klipper vi det efterfølgende til i Imovie. Nu har vi købt en mikrofon og noget lys, men vi holder det stadigvæk helt bevidst i en dogmestil – det er vores måde at skille os lidt ud på. Vi får mange gode råd fra eksperter, så vi udvikler det hele tiden. Men mit bedste råd er at komme i gang, så må man lære undervejs. Og det gælder både dem, der står foran og bag kameraet.”


 

Hvad har du selv fået ud af at bruge video?”Kendskab. Jeg oplever ofte, at jeg kommer til møder eller arrangementer, og så kan folk genkende mig. Men vigtigst af alt, så har de allerede et kendskab til FDIHs arbejde. Vi har næsten også altid et billede med vores post på sociale medier, så hvis de ikke har set mig på video, så har de set mig på et billede. Det er en rigtig god indgangsvinkel, når man skal tale med folk.”


 

Hvad vil du anbefale andre at gøre?”Jeg vil anbefale andre at springe ud i det. Teknisk set er det nemt, billigt og hurtigt at lave noget, som har en vis kvalitet. Men du skal også sørge for at have noget på hjerte, så det ikke bare bliver video for videoens skyld.”

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: