Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

5 tips til at motivere dig selv og dine medarbejdere til at arbejde mere effektivt

Vi nærmer os de mørke vintermåneder og kan vist alle nikke genkendende til at ens motivation og energiniveau lader til at falde mærkbart i disse måneder. Det er afgørende for virksomheder og medarbejdere at opretholde motivationen til at arbejde hårdt og effektivt på trods af de mørke og kolde dage. Vi er nok alle blevet fortalt – og har måske erfaret – at resultater og succes bunder i hårdt arbejde. Men det er dog ikke ensbetydende med, at vi formår at motivere os selv til at arbejde hårdt. Hvad enten det skyldes kolde og mørke vintre, udsving i familielivet, familieforøgelse eller en presset hverdag, så kan de færreste undsige sig både kortere eller længere perioder, hvor motivationen daler.
Vi kommer i dette blogindlæg med fem bud på, hvordan du motiverer dig selv og dine medarbejdere til at arbejde mere effektivt:
Afklar dit mål
Hvorfor gør du, som du gør? I perioder med øget travlhed og dalende motivation er det afgørende, at du husker dig selv og dine medarbejdere på, hvorfor I er i gang med en given proces. Når først du har besluttet dig for at kaste dig ud i et projekt, så er det vigtigt, at du minder dig selv om hvorfor du startede frem for at fokusere på de negative aspekter i de problemer og udfordringer, som højst sandsynligt vil opstå i forbindelse med projektet.
Pas på dig selv – og dine kolleger!
Hvis du føler dig umotiveret og udkørt, er det ikke nødvendigvis et tegn på psykiske symptomer, men derimod fysiske. Det er afgørende, at du sørger for at få tilstrækkelig søvn, motion, mad og vand. Motion er ikke lig en time i træningscentret om ugen, men kan blot være en lang gåtur i skoven. Sund mad og vand behøver ikke betyde du skal give afkald på dine nuværende livretter, men blot være opmærksom på, at du gør alt hvad du kan, for at give din krop det bedst mulige udgangspunkt for at få en produktiv dag. Hvis du ikke føler dig fysisk på toppen, vil dit arbejde ofte blive derefter, og det kan være ekstremt svært at motivere dig selv til at arbejde hårdt.
Gode vaner kan øge din motivation
Det kan være svært altid at skulle finde viljestyrken til at gøre noget igen og igen. Har du generiske opgaver på jobbet, som er tunge at danse med? Daler din motivation blot ved tanken om dem? Forsøg at inkorporere disse opgaver i din hverdag som en vane frem for en pligt. Planlæg dem så de passer bedst muligt ind i din arbejdsdag. Vaner kræver ofte ikke nær så meget arbejde og viljestyrke, og det kan derfor øge din motivation, hvis du begynder at betragte visse opgaver som vaner frem for pligter.
Problemer er positive
Når du og dine medarbejdere bliver mødt af forhindringer og problemer, så husk på det berømte udtryk ’no pain, no gain’. Det skal gøre lidt ondt og være svært før man kan vokse og lære. Lad ikke motivationen dale på grund af problemer, men forsøg i stedet at træne dig selv og dine medarbejdere til at tage det som en udfordring og se værdien i en læringsproces, som byder på diverse problemer.
Omgiv dig selv med passionerede kolleager
Studier viser, at vi bliver meget påvirket af vores miljø og de personer som vi omgås. Sørg derfor for at ansætte mennesker, som er passionerede og som også passer ind i virksomheden på det personlige såvel som det faglige plan, da dette kan skabe et miljø, hvor folk er motiverede og ønsker at deres kollegaer også skal være det.
 

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: