Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Annoncér til dine kunder med Facebook custom audiences

Det er lettere at få folk, der løber 5 km, til at løbe 6 km, end det er at få sofajockeyerne i gang med at løbe. På samme måde er det lettere at få tidligere kunder til at købe igen, end det er at overtale en ny, potentiel kunde. Dine tidligere kunder er mere modtagelige over for din markedsføring, fordi de kender dig, og fordi de (forhåbentlig) har haft en god købsoplevelse hos dig før.
Med det i baghovedet ville det være rigtig lækkert, hvis du kunne smide nogle af annoncekronerne efter lige præcis disse kunder, ikke? Det kan du med Facebook custom audiences.

Hvad er custom audiences?

Custom audiences gør det muligt at målrette annoncer på Facebook mod specifikke brugere, hvis bare du har deres e-mail eller telefonnummer. Du laver f.eks. en liste med mails på de brugere, du gerne vil have annoncen rettet imod, og disse mails sammenlignes så med mails brugerne har registreret på Facebook. Når systemet finder to mails, der matcher, tilføjes brugeren til målgruppen.
Det hele foregår krypteret, så der hverken udleveres mails fra dig til Facebook eller omvendt.

Hvordan kan jeg bruge det?

Når dit custom audience er lavet, kan det bruges som målgruppe for alle typer annoncer på Facebook. Du kan f.eks. vælge, at du kun vil rette dine sponsored stories mod folk, der er på din kundeliste, eller at dit indlæg om dit nye, fantastiske produkt skal dukke op som suggested post i dine tidligere kunders news feed.

De ellers udskældte højresideannoncer, som jeg personligt har talt negativt om gentagne gange, kan endda pludselig få nyt liv. Målretningen mod den langt mere modtagelige målgruppe har en markant effekt på klik- og interaktionsrate, og sammen med højresideannoncernes meget lave pris (grundet lav konkurrence om placeringen) er der mulighed for ganske omkostningseffektiv markedsføring.
Målretning med custom audience giver dig ganske enkelt mulighed for bedre resultater med færre midler, fordi du rammer den målgruppe, der uden sammenligning vil finde dine annoncer mest relevante.

Hvordan kommer jeg i gang?

Endnu engang er det Chrome-applikationen Power Editor, du skal have fat i, hvis du vil lave de mere avancerede Facebook-annoncer. Compell er naturligvis også klar til at hjælpe, hvis du vil have annoncerne sat i gang uden besværet.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: