Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Det kræver mod at vælge ærligheden

Vi mennesker er grundlæggende bange for at blive afvist, bange for at blive sårede og valgt fra. Derfor, som en form for overlevelse, kan det i øjeblikket opleves som den bedste (læs nemmeste) løsning at være en bestemt udgave af sig selv, alt afhængig af hvem man er sammen med – at være en menneskelig kamæleon.

Men det er en meget kortsigtet løsning, for vi mennesker er også stykket sådan sammen, at vi ganske ofte kan mærke, når vi bliver løjet for og kan mærke såvel som se, når handlinger og ord ikke hænger sammen.

Det at vælge ærligheden kræver også, at man opnår en selvbevidsthed, der gør, at man er bevidst om, hvilke situationer man sætter sig i, at man vælger til og fra ud fra sine værdier, som man så også er bevidst om.

Når du bliver bevidst om dette, så vil du ikke sætte dig i situationer, som du ville skulle lyve omkring, og dermed vil det aldrig blive aktuelt, om du skulle vælge løgnen eller ej. På den måde vil du kunne stå inde for dig selv og det, du gør, uanset om det skulle være noget, som du blev konfronteret med eller ej.

Det er faktisk en stor mundfuld at være helt og aldeles ærlig, og derfor er det heller ikke noget, som du kan gøre over night, men det er et valg som så meget andet. Tager du ikke dette valg for dig selv, så har du, måske ikke bevidst men ubevidst, valgt utroværdigheden som en del af din personlighed.

Men du vil opleve, at for hver gang, du netop vælger ærligheden og for hver gang, du er tro mod dine værdier, vil du føle en kæmpe lettelse indeni. Hvert skridt bliver nemmere og nemmere for til sidst at blive til en god vane, når først du kommer i gang med ærligheden.

Jeg har skrevet en del om ærligheden og det at være autentisk, da jeg har opdaget at udover at styrke sit selvværd, så giver det også en kæmpe frihedsfølelse, fordi det sætter én fri fra en masse forventninger om at skulle leve op til at være en person, som man ikke er.

Det at kunne stå inde for sig selv, gør ikke blot, at man føler sig som et helt menneske i harmoni, en følelse som er ganske uvurderlig. Det gør også, at man som forælder, kæreste, som medarbejder og ikke mindst som leder giver noget meget værdifuldt videre til sine omgivelser, nemlig en rollemodel til inspiration for at vælge troværdigheden.

Samt dét, at når man blot ærligt søger at være den bedste udgave af sig selv, så er man mere end god nok, som man er.

Example is not the main thing in influencing other people; it’s the only thing / Abraham Lincoln

Jannie Nielsen Hansen / LoveRoad.dk

Forfatter: Jannie Nielsen Hansen er blogger, kommunikator og inspirations-fe og skriver om livet med udgangspunkt i troværdigheden.

Vil du læse mere af Jannie, kan du se hendes blog og hjemmeside:

LoveRoad.dk

JannieNielsenHansen.dk

Citatfreak.dk

Du er også velkommen til at tjekke ind på Facebook og klikke “Synes godt om” på LoveRoad.dk, så vil du kunne holde dig orienteret om nye indlæg, få link til andre artikler, samt citater og hvad der lige optager mig om mennesker, livet, værdier, troværdighed og kærligheden – Helt ærligt!

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: