Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Hvad kan din virksomhed få ud af teambuilding?

Teambuilding er efterhånden blevet utroligt populært og flere virksomheder griber chancen for at få det optimale ud af deres medarbejdere ved hjælp af teambuildingkurser. 
Men hvad kan din virksomhed egentlig få ud af teambuilding og hvordan kan det være med til at flytte på resultaterne i din forretning? Lad os se nærmere på, hvordan teambuilding har udviklet sig fra at handle om kanindrab til et fokus på, hvordan man udnytter sine medarbejderes ressourcer endnu bedre til at løse bestemte opgaver.

Fra kanindræberkurser til et fokus på succesoplevelser 

Vi skal ikke mange årtier tilbage, før de første kanindræberkurser begyndte i 1960érne. Her skulle deltagerne igennem voldsomme og grænseoverskridende øvelser, for at styrke sammenholdet i teamet. Selvom det ikke er specielt mange år siden, så har teambuilding udviklet sig radikalt i løbet af de seneste 50 år.
Man har en helt anden tilgang til teambuilding i dag, hvor det nærmere handler om at skabe positive succesoplevelser for kursisterne. Øvelserne har et helt andet fokus, hvor formålet er at udnytte folks forskelligheder til at styrke fællesskabet, så man kan løse en opgave mere effektivt og opnå bedre resultater.

Teambuilding for alle

Men hvordan foregår teambuilding egentlig i praksis og hvilke forudsætninger skal man have for at kunne deltage? Teambuilding dækker over en lang række ting, og der kan knyttes mange forskellige former for øvelser og aktiviteter til begrebet. Det vigtige er, at du har lavet en forventningsafstemning og fastsat, hvilke mål du gerne vil opnå med kurset. Når dette er gjort, handler det om at finde nogle øvelser, der kan bidrage til at nå frem til målene.
Der er et hav af muligheder for forskellige øvelser, der passer til det udbytte, du forventer at opnå med kurset. GPS Adventure er ét af de helt store hit lige for tiden og kan bruges til at opnå en lang række forskellige mål. Aktiviteten går ud på, at personerne i basen skal guide personerne i felten frem til nogle chekpoints, hvor der skal løses en række teoretiske opgaver. Omdrejningspunktet for øvelsen er samarbejde, kommunikation og udnyttelse af ressourcer og det hold der er bedst på disse punkter, vinder øvelsen.
Alle kan deltage i teambuilding, ligegyldigt hvilken virksomhed man arbejder i eller hvilke forudsætninger man har. Det handler blot om at udnytte de forskellige personligheders styrker til at løse den opgave, man bliver tildelt.

Øget motivation, større arbejdsglæde og bedre resultater

Men hvad får din virksomhed så ud af at deltage i et teambuilding-arrangement? Afhængig af, hvilke forventninger du har til kurset og hvilke mål du har fastsat, er der et stort udbytte at hente. Teambuilding skaber ofte øget motivation, større loyalitet og arbejdsglæde blandt dine medarbejderne.
Til trods for at øvelserne i lav grad har noget at gøre med opgaverne i din virksomhed, så kan du alligevel tage din erfaring i at løse dem med tilbage på arbejdspladsen. Øvelserne bidrager nemlig til at gøre dine medarbejdere mere produktive, hvilket også fører til bedre resultater.
Så hvis du er interesseret i at skabe øget effektivitet i din virksomhed, så er teambuilding en oplagt mulighed. Det vil helt sikkert åbne dine øjne for, hvor stort et potentiale, der rent faktisk ligger i teambuilding.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: