Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Lav basal SEO på din WordPress hjemmeside

Lav basal SEO på din WordPress hjemmeside
Henrik Christiansen
Partner

Laver du nyt indhold til din virksomheds hjemmeside?

Hvis ja, kan du nemt selv sørge for noget basal søgemaskineoptimering. Både nye sider, nyheder og blogindlæg kan hurtigt forbedres, når du alligevel er ved at skrive tekster.

WordPress kan bruges på mange måder og er grundlæggende lavet, så det bedst muligt bliver indekseret i søgemaskinerne.

Men for at få mest muligt ud af din hjemmesides indhold ift. SEO, skal der installeres et plugin, der sørger for bedre SEO. Der findes rigtig mange alternativer, men generelt anses WordPress SEO by Yoast for at være det bedste. Det er også det vi bruger.

Sådan kommer du i gang med SEO

Når du har installeret WordPress SEO by Yoast får du et nyt menupunkt, der hedder SEO.

Her får du en masse nye indstillinger, som jeg ikke vil komme nærmere ind på her. Du kan læse Yoasts egen guide til SEO her, hvor han gennemgår de forskellige muligheder.

I dette blogindlæg ser vi kun på de nye muligheder, som dette plugin giver i forhold til at skrive og optimere selve indholdet på hjemmesiden.

Når plugin’et er installeret og aktiveret får du en ny boks under indholdet.


Som du kan se, er der en række felter, jeg kan udfylde. Lad os gennemgå dem

Fokus Nøgleord

Her skal du indtaste det nøgleord eller den frase, som lige netop denne side eller blogindlæg handler om. Når nøgleordet er skrevet får man nogle retningslinjer, man bør følge. Man får at vide, hvor nøgleordet indgår. Bemærk, dette plugin ser kun på nøjagtige sammenfald. Du kan derfor ikke bruge kommasepareret nøgleord, kun enkelt ord eller fraser.

SEO titel

Her kan du give din side en titel, som ikke er afhængig af den titel, som læseren ser over indholdet. På den måde har du en titel til læseren og en til Google. Snippet Preview øverst i kassen tager denne titel.

Meta beskrivelse

Her har du mulighed for at udfylde den tekst, som du ser i Snippet Preview. Formålet med denne beskrivelse er at vise en bedre og mere relevant beskrivelse i dit søgeresultat i Google, så Google ikke bare viser de 156 første tegn af dit indhold. Det kan give flere klik med en relevant og velskrevet beskrivelse. En slags teaser for indholdet.

Og nu kommer de gode SEO råd automatisk

Efter vi har udfyldt de forskellige felter, kan vi skifte over til næste faneblad, Side Analyse.Her får du en lang række råd på en god blanding af engelsk og dansk (plugin’et er ikke helt oversat, men jeg antager, du kan engelsk, hvis du arbejder med search engine optimization) 🙂

Cirklerne går fra rød til grøn og målet er naturligvis at opfylde så mange af disse råd som muligt.

Disse råd er vejledende og det er ikke altid, det giver mening at opfylde dem alle. På din kontaktside, er det måske ikke hensigtsmæssigt, at skrive over 300 ord, hvis du egentlig helst bare vil skrive din adresse og vise et kort over, hvor din virksomhed ligger.
 

Et par afsluttende bemærkninger

Hvis du benytter æ ø eller å i dit fokus nøgleord, kan det give problemer. Dette plugin er kun vejledende, så hvis du bare udfylder felterne korrekt og opfylder de forskellige råd virker dit arbejde, selvom WordPress SEO by Yoast siger, at dit ord ikke indgår.

Husk også på ikke at benytte det samme nøgleord på alle dine sider, for så risikerer du at overoptimere din hjemmeside. Google forsøger at bringe de mest relevante resultater øverst, så du vil blive straffet, hvis du forsøger at “snyde” dig til en bedre placering. Måske ikke med det samme, men før eller siden kan det give dig problemer. Forsøg i stedet at skrive mange gode tekster, hvor du bruger dit nøgleord, men også relaterede nøgleord og fraser.

Jeg håber du kan bruge denne fremgangsmåde på din hjemmeside, for derved at få mere ud af din WordPress hjemmeside. Hvis du gerne vil mere i dybden med dette plugin, kan jeg anbefale, du tager et kig på denne danske guide, som er skrevet af Jonathan Lindahl.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig, eller skrive en kommentar herunder.

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: