Digital markedsføring Google Ads SEO-specialister Sociale medier Tech & tracking

Kontakt os: +45 51 91 09 99

Become Blog

Tanker til weekenden – We weren’t born to follow

Hvad betyder janteloven for dig og din forretning?

Janteloven er en velkendt størrelse i den danske andedam. Det uskrevne regelsæt og jantelovens normer og værdier har en udefinerbar, men meget reel indflydelse på os danskere. Men hvad betyder janteloven egentlig for dig og din forretning? Begrænser den dig med sit tilbageholdende milimeterdemokrati eller er du fuldstændigt fri af dens greb?

Janteloven versus Bon Jovi

Janteloven dikterer blandt andet:

[framed_box]
Du skal ikke bilde dig ind, at du er bedre end os. Du skal ikke tro, at du dur til noget, og du skal ikke tro, at du kan lære os noget.
[/framed_box]

Du har uden tvivl oplevet øjeblikke i dit liv, hvor dine evner og kampgejst gav dig en velfortjent succes. Hvordan kom du i mål? Sandsynligvis ikke ved at gentage nogen af de ovenstående sætninger undervejs.
Uanset om du skal lære at køre på cykel eller du starter egen virksomhed, kræver det troen på egne evner, og i en konkurrencesituation skal du netop vide, at du kan noget særligt. Du skal vide, at du er bedre til det her end andre, at du har drivet og vijlen, der gør, at du kan hjælpe din omverden med at løse et problem og skabe et konkurrencedygtigt resultat.
Jo vildere et projekt, desto mere selvtillid, risikovillighed og hårdt arbejde kræver det – og desto vigtigere er det, at du har gjort op med jantelovens mentale selvpiskeri og smålighed. Mit eget modstykke hertil er Bon Jovis fantastiske sang ‘We Weren’t Born to Follow’ med et enkelt budskab – kæmp for din overbevisning og drop flokmentaliteten – det er okay at være i front!

Come on and get up off your knees
When life is a bitter pill to swallow
You gotta hold on to what you believe

For mig repræsenterer Jovis sang dét modstykke til janteloven, vi burde leve efter, nemlig at vi er noget særligt, at vi har et kæmpe potentiale at realisere og at vi i forretningsmæssig sammenhæng er bedre, skal være bedre og kæmpe for at blive ved med at lede markedet fremfor at halse efter det.
Du får lige Bon Jovis sang med på vejen – god weekend!

Læs mere om Google Ads her https://www.become.dk/google-ads/

Indholdsfortegnelse

Del opslaget: